Beelden

Graag ga ik met chamotte klei aan de slag om mijn beelden vorm te geven. Ik maak zowel beelden voor binnen als buiten. Ik hou van structuren, daardoor werk ik dikwijls met klei waar veel chamotte (kleine steentjes van gebakken klei) in zit. Inspiratie vindt ik in de natuur: een mooie gebogen tak, een kalebas met gekke vorm, een mooie belijning van een struik…maar ook uit alledaagse voorwerpen uit mijn omgeving zoals hedendaags design van een lamp, een mooi vormgegeven stoel…

Kijken, indrukken opdoen, en van daaruit ontstaan nieuwe ideeën, begint de fantasie. Daarna moet alles natuurlijk omgezet worden naar het uiteindelijke ontwerp en aangepast aan de mogelijkheden van de klei.

Hier werk ik dikwijls met engobes en oxydes als ondergrond voor mijn glazuren die ik hier bovenop aanbreng, meestal ook weer op die aquarel- achtige manier die kleuren in elkaar doet overlopen en vervagen. Voor mijn buitenbeelden gebruik ik soms wel dekkende glazuren. Soms gebruik ik een mal om te beginnen en maak ik een reeks die vanuit deze mal start maar elk beeld is uniek en handmatig verder opgebouwd. Mijn beelden zijn ook erg herkenbaar aan de hoofdjes, die hopelijk een glimlach ontlokken aan de bezoeker.