Over

Sinds mijn veertiende ben ik bezig met creëren, eerst natuurlijk gewoon op school, waar ik kunstonderwijs volgde. Hier heb ik een brede basis opgebouwd rond vormgeving, kleurenleer, technieken en zoveel meer! Daarna heb ik mijn lerarendiploma gehaald als Geaggregeerde Plastische Opvoeding. Nadien heb ik nog een jaartje aan de academie in Lier Toegepaste Kunsten gevolgd. Na de verhuis naar Limburg in 1990 heb ik mijn echte passie ontdekt, het werken met klei.

Om mij hierin te bekwamen heb ik jaren les gevolgd, eerst in het Troepeelke, daarna bij Keramiek&Co te Oudsbergen. Onder leiding van Halil Karakaya heb ik mijn eigen stijl kunnen ontwikkelen.

Met de handen in de klei verstil ik, creëer ik, droom ik. Met engobes, oxides en glazuur schilder ik, steeds met de natuur als grootste inspiratiebron. Belijning, vormgeving en kleur zijn steeds belangrijke aspecten van mijn werk. In de loop der jaren is mijn werk geëvalueerd, heeft het steeds meer eigenheid gekregen, mijn eigen stijl en herkenbaarheid.

De schoonheid van het imperfecte, een blad dat half verteerd is, een tak met mos…alles kan een inspiratiebron zijn.

Graag laat ik u op mijn website kennis maken met mijn werk. Reacties, vragen, zijn altijd heel welkom. Geniet, verwonder, glimlach…

Linda